OS Országos Sajtószolgálat
2022. december 6. kedd
Ismertető


2022. március 11., péntek 17:56

Az Arany Liliom Közhasznú Alapítvány közleménye (3. rész)
    Budapest, 2022. március 11., péntek (OS) -

    4. (folyt.) Olyan új tisztességes elszámolásra van szükség, melyben nincs az árfolyamváltozásnak semmilyen hatása.
5.    "A banki szektorban legnagyobb felhördülést keltő, "tiszta lapként" emlegetett elképzelés kikerült a nyolc pontból…" – írták 2010 őszen a Rogán Antal és Kósa Lajos "adósmentő csomagjával" kapcsolatban a lapok.  A 2010-ben elutasított javaslat: "az adóssal szembeni követelés a jelzáloggal terhelt ingatlan aktuális értékének szász százalékát nem haladhatja meg". Jelenleg, ha a bank "viszi a zálogtárgyat", azonban az adós tartozása (még a tisztességes újraszámolás után is) ennél magasabb, akkor az adósnak a különbözetet még ki kell fizetnie. Ettől a fizetéstől menti meg az adóst az "elsétálás joga".
6.    Az elsétálás joga azoknak is segítség lehet, akik az elmúlt években vettek fel kölcsönöket. Sajnos előfordulhat, hogy a jelenlegi magas ingatlan árak csökkennek, nyomott áron lehet csak ingatlant értékesíteni – az adós pedig épp erre kényszerül mert valamiért nem tudja fizetni a törlesztéseket.

A Hiteles Mozgalom szerint van arra komoly esély, hogy idén, 2022-ben minden nyitott kérdésre válasz kerüljön, így csak az újraszámolás és annak ellenőrzése csúszhat át a következő évre, 2023-ra.

Az egyesült ellenzék programjából, a devizahiteleseket érintő többi pont összesítve megtalálható a Hiteles Mozgalom honlapján.

     Kiadó: Arany Liliom Közhasznú Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.