OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 16. kedd
Ismertető


2022. március 26., szombat 11:43

JAVÍTÁS - OS - Az Emberi Erőforrások Minisztériumának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2022. március 26., szombat (OS) - Megújult a Premontrei Gyümölcsoltó Boldogasszony Templom a Zala megyei Türjén

    Dr. Latorcai Csaba, az Emberi Erőforrások Minisztériuma közigazgatási államtitkára jelenlétében és köszöntőjét követően áldották meg és adták át a híveknek a megújult Premontrei Gyümölcsoltó Boldogasszony templomot és az új orgonát a Zala megyei Türjén.

A közigazgatási államtitkár beszédében utalt az Alaptörvény Nemzeti Hitvallásában foglaltakra, amely szerint vállaljuk, hogy örökségünket, egyedülálló nyelvünket, a magyar kultúrát, a Kárpát-medence természet adta és ember alkotta értékeit ápoljuk és megóvjuk. Felelősséget viselünk utódainkért, ezért anyagi, szellemi és természeti erőforrásaink gondos használatával védelmezzük az utánunk jövő nemzedékek életfeltételeit.

Magyarország Kormánya értékként tekinti és megbecsüli országunk különböző vallási hagyományait. Együttműködésünk célja az, hogy közösen őrizzük, gyarapítsuk és adjuk tovább szellemi, lelki, anyagi és építészeti örökségünket és értékeinket, amelyeket itt Európa közepén közösen hoztunk, hozunk létre – emelte ki beszédében Dr. Latorcai Csaba.

     Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.