OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2022. március 26., szombat 18:08

A Klebelsberg Központ közleménye (3. rész)
    Budapest, 2022. március 26., szombat (OS) - Átadták a Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat új Diagnosztikai Központját

    A szombaton megnyíló létesítmény kiemelkedően fontos előrelépést jelent a szakszolgálati feladatellátás területén. A fővárosi diagnosztikai centrumban egy épületben történnek meg a vizsgálatok, nem kell a szülőknek a más – más helyszínre vinniük a gyermekeket, ha egyszerre több ellátásra is szüksége van.

Az egy helyszínen történő ellátás megkönnyíti a nyomon követést, a folyamatdiagnosztika érvényesülését. Az eddig a Főváros több kerületében, különböző időpontokban megvalósult szakértői bizottsági tevékenység egy helyen, koncentráltan válik szervezhetővé, áttekinthetővé. Egy olyan egységes rendszer épül ki, amely lehetővé teszi, hogy a gyermekek, fiatalok az eddigieknél lényegesen gyorsabban jutnak ellátáshoz. Mostantól "egyablakossá" válik a rendszer, tehát a szülőkre is jóval kevesebb teher hárul majd.

Az átadás ünnepi műsorában közreműködött a Hallássérültek Tanintézete jelkórusa, a Vakok Óvodája, Általános iskolája, Szakiskolája, Készségfejlesztő Iskolája EGYMI és a Mozgásjavító EGYMI tanulói.

     Kiadó: Klebelsberg Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.