OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2022. március 31., csütörtök 11:33

A Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány közleménye
    Budapest, 2022. március 31., csütörtök (OS) - Újabb komoly vereséget szenvedtek a "Mini Feri" plakátkampányt támadó erők. Egy korábban az SZDSZ alapítói köréhez tartozó magánszemély az NVB és a Kúria előtt támadta szervezetünket, és a CÖF-CÖKA választási kampány idején kifejtett tevékenységét sérelmezte azon okból, hogy az közpénzből működik, ennél fogva a tevékenysége az államnak a választási kampányba való beavatkozásának minősül.

        Beadványát, illetve kifogását a Nemzeti Választási Bizottság elutasította, így járt el a legfőbb bírói fórum a felülvizsgálati kérelmével is. A Kúria érvelését a CÖF-CÖKA a jövőben általánosságban magára nézve irányadónak fogja tekinteni, miszerint a plakátkampányunkkal nem a választási kampány lényegét illetően fogalmaztunk meg kampányüzenetet, hanem közéleti kérdésben nyilvánultunk meg. A "mini feris" plakátok az országgyűlési képviselők általános választásának tényére, idejére, a választójog gyakorlásának módjára vonatkozó, a választópolgárok befolyásolására alkalmas üzenetet nem hordoztak, választási jogsértést nem valósítottak meg.
     A CÖF-CÖKA a jövőben is meg kíván nyilvánulni fontos közéleti kérdésekben, átlátható, magyarországi magánforrásokból finanszírozott kampányok keretében, és mint a Békemenet főszervezője, a népfelség elvének mindenkori figyelembevétele mellett.
Semmit rólunk, nélkülünk!

CÖF-CÖKA vezetősége

     Kiadó: Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.