OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2022. április 1., péntek 12:16

Az Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetségénak közleménye (2. rész)
    Budapest, 2022. április 1., péntek (OS) -

    Pedig jobb lenne házigazdaként figyelnünk, mi is történik itthon! Az előző Alkotmány szerint még "minden hatalom a népé" volt, ami az Alaptörvény szerint már csendben "a közhatalom forrása a nép"-re módosult. Csak majdnem ugyanaz!

Saját életünk legkisebb döntései előtt minden nap választunk, majd a döntésünk után örömmel vagy bánkódva szembesülünk választásunk eredményével, ha önkritikusan a tükörbe nézni is elég bátrak vagyunk.

Hogyan nézünk majd utódaink, a következő generáció szemébe, ha egyszer majd elkeseredett, számonkérő hangon megkérdezik, miért voltatok tohonyák, megalkuvók, vagy éppen önzők, fosztogatók? Ránk nem gondoltatok?

Válasszunk, mert ha már ennyit megteszünk, bármilyen folytatás lesz, legalább utódaink szemébe, vagy a tükörbe nézve is elmondhatjuk: Mi felelősen, emberként élve megpróbáltuk, amit tenni lehetett, amit engedett a mindenkori hatalom!

A világméretű értékválság, a széttöredezőben lévő globális gazdaság és pénzvilág, az egyre áttekinthetetlenebb nemzetközi hatalmi játszmák nem sok jót ígérnek.

Szükség van ránk is! Menjünk el választani, de előtte még nézzünk a tükörbe, és ne csak magunkra gondolva szavazzunk!

Pós Péter, az ABOSZ elnöke

     Kiadó: Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.