OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2022. május 11., szerda 11:47

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2022. május 11., szerda (OS) - Már alapvető élelmiszerek is luxusnak számítanak - Most mondja Matolcsy György a magyarok szemébe, hogy "a jegybanknak nincs árfolyamcélja"!

        Mára húsz éve nem látott magasságokba tört az infláció, a követhetetlen élelmiszerdrágulás pedig a KSH felmérése szerint is oda vezetett, hogy az emberek kevesebb élelmiszert vásárolnak. Sok embernek már az alapvető élelmiszerek is luxusnak számítanak, így sok család kosarából kimarad a hús, a zöldség vagy a kávé. Az élelmiszerdrágulás okai között elsődleges helyen szerepel minden idők leggyengébb magyar forintja, amit Orbán Viktor és Matolcsy György jegybankelnök hoztak össze az elmúlt hónapokban.
     A Demokratikus Koalíció felszólítja Matolcsy Györgyöt, hogy most mondja a magyarok szemébe: "a jegybanknak nincs árfolyamcélja"! Ez volt az a mondat, amelyet Matolcsy György akkor ismételgetett, amikor meg kellett volna védenie a forintot az elértéktelenedéstől, mégsem tette, hiába ez az elsődleges feladata jegybankelnökként. Itt az ideje, hogy Matolcsy György a magyar családok szemébe mondja: azért nem tudnak bevásárolni, azért nem lesz hús az asztalon, és azért növekszik a lakáshitelük törlesztőrészlete, mert "a jegybanknak nincs árfolyamcélja". Itt az ideje, hogy a kormány vállalja a felelősséget az általa okozott élelmiszerdrágulásért!

Varju László
A DK országgyűlési képviselője, alelnöke


     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.