2024. április 25. csütörtök

2022. május 11., szerda 11:47

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2022. május 11., szerda (OS) - Már alapvető élelmiszerek is luxusnak számítanak - Most mondja Matolcsy György a magyarok szemébe, hogy "a jegybanknak nincs árfolyamcélja"!

Mára húsz éve nem látott magasságokba tört az infláció, a követhetetlen élelmiszerdrágulás pedig a KSH felmérése szerint is oda vezetett, hogy az emberek kevesebb élelmiszert vásárolnak. Sok embernek már az alapvető élelmiszerek is luxusnak számítanak, így sok család kosarából kimarad a hús, a zöldség vagy a kávé. Az élelmiszerdrágulás okai között elsődleges helyen szerepel minden idők leggyengébb magyar forintja, amit Orbán Viktor és Matolcsy György jegybankelnök hoztak össze az elmúlt hónapokban.
     A Demokratikus Koalíció felszólítja Matolcsy Györgyöt, hogy most mondja a magyarok szemébe: "a jegybanknak nincs árfolyamcélja"! Ez volt az a mondat, amelyet Matolcsy György akkor ismételgetett, amikor meg kellett volna védenie a forintot az elértéktelenedéstől, mégsem tette, hiába ez az elsődleges feladata jegybankelnökként. Itt az ideje, hogy Matolcsy György a magyar családok szemébe mondja: azért nem tudnak bevásárolni, azért nem lesz hús az asztalon, és azért növekszik a lakáshitelük törlesztőrészlete, mert "a jegybanknak nincs árfolyamcélja". Itt az ideje, hogy a kormány vállalja a felelősséget az általa okozott élelmiszerdrágulásért!

Varju László
A DK országgyűlési képviselője, alelnöke