OS Országos Sajtószolgálat
2022. június 27. hétfő
Ismertető


2022. május 11., szerda 12:18

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2022. május 11., szerda (OS) - DK: Vagy működhessenek magánintézményekként, vagy vegye át az állam a maradék két meddőségi centrumot!

        A kormány előbb törvényben tiltotta meg a meddőségi centrumoknak, hogy magánintézményként működjenek, majd ígéretet tett arra, hogy az állam minden intézményt át fog venni. Ez azonban nem történt meg, két olyan meddőségi centrum is van az országban, amelyek már nem működhetnek magánintézményként sem, de nem veszi át őket az állam sem, így június 30-cal megszűnik a működési engedélyük. A család- és gyermekvállalás-ellenes intézkedést egy olyan helyzetben követte el a kormány, amikor egyébként is 1,5-2 évet kell várniuk a meddő pároknak az első konzultációra.
     A Demokratikus Koalíció azt követeli, hogy vagy működhessenek magánintézményekként, vagy vegye át az állam a maradék két meddőségi centrumot! Cinikus és felháborító, hogy a magát családbarátnak hazudó kormány meddő párok ezreitől veszi el a gyermekvállalás lehetőségét ész és értelem nélkül. A DK szerint mindenkinek joga van ahhoz, hogy gyermeket vállaljon és családot alapítson! Azokat az embereket, akiknek ehhez lombikprogramra van szükségük, segíteni és támogatni kellene, nem pedig akadályozni! Ezek után egyetlen képmutató fideszes politikus se sajnálkozzon többé azon, hogy fogy a magyar, hiszen ezért láthatóan ők maguk is megdolgoznak.

Ráczné Földi Judit
A DK elnökségi tagja

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.