OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 18. csütörtök
Ismertető


2022. május 13., péntek 12:58

Az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság közleménye
    Budapest, 2022. május 13., péntek (OS) - Az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság felhívja a figyelmet, hogy a korábbiaktól eltérően, az Ukrajnából menekülők a Budapest, Harmat utca 131. szám alatt található ügyfélszolgálati irodán a továbbiakban kizárólag hétköznap, nyitvatartási időben nyújthatják be menedékes kérelmüket.

        A Főigazgatóság ügyfélszolgálatára való érkezés előtt javasoljuk, hogy előzetesen töltsék fel elektronikusan adataikat, melyet megtehetnek a "Menedekes" applikáción vagy az Enter Hungary felületén keresztül. Az applikációt letölthető az OIF honlapjáról. Az adatok elektronikus megküldésével gyorsul az ügyintézés, így a személyes megjelenést követően, már csak az adatok ellenőrzése, a fénykép és ujjnyomat rögzítése szükséges.
     A honlapunkon továbbra is folyamatosan frissítjük a háború elől érkezőknek szóló három nyelven elérhető tájékoztatatóinkat.
     Az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság az orosz-ukrán háború kitörése óta – 2022. május 13. 6.00 órai adatok alapján - eddig 21 320 menedékeskénti elismerés iránti kérelmet regisztrált. A kérelmek elbírálása folyamatos, határidőn belül történik, eddig 11 647 fő esetében született elismerő döntés.

     Kiadó: Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.