2024. április 18. csütörtök

2022. május 13., péntek 12:58

Az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság közleménye
    Budapest, 2022. május 13., péntek (OS) - Az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság felhívja a figyelmet, hogy a korábbiaktól eltérően, az Ukrajnából menekülők a Budapest, Harmat utca 131. szám alatt található ügyfélszolgálati irodán a továbbiakban kizárólag hétköznap, nyitvatartási időben nyújthatják be menedékes kérelmüket.

A Főigazgatóság ügyfélszolgálatára való érkezés előtt javasoljuk, hogy előzetesen töltsék fel elektronikusan adataikat, melyet megtehetnek a "Menedekes" applikáción vagy az Enter Hungary felületén keresztül. Az applikációt letölthető az OIF honlapjáról. Az adatok elektronikus megküldésével gyorsul az ügyintézés, így a személyes megjelenést követően, már csak az adatok ellenőrzése, a fénykép és ujjnyomat rögzítése szükséges.
     A honlapunkon továbbra is folyamatosan frissítjük a háború elől érkezőknek szóló három nyelven elérhető tájékoztatatóinkat.
     Az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság az orosz-ukrán háború kitörése óta – 2022. május 13. 6.00 órai adatok alapján - eddig 21 320 menedékeskénti elismerés iránti kérelmet regisztrált. A kérelmek elbírálása folyamatos, határidőn belül történik, eddig 11 647 fő esetében született elismerő döntés.

Kiadó: Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság