OS Országos Sajtószolgálat
2022. május 21. szombat
Ismertető


2022. május 13., péntek 16:00

A Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága közleménye (2. rész)
    Budapest, 2022. május 13., péntek (OS) - Biró Marcell: A hazai ellátásbiztonság érdekében meg fogjuk védeni az intézkedéseinket.

    Előadásában az SZTFH elnöke hangsúlyozta, hogy válságok idején nem tankönyvízű megoldásokra van szükség, mert mint mondta válság idején nincs normatív gazdaságpolitika, be kell avatkozni. Rámutatott arra is, hogy a Hatóság számára nem kérdés, hogy ma olyan időket élünk, ahol az ellátásbiztonságnak időközönként igenis felül kell írnia az üzleti megfontolásokat.

Felidézte, az Országgyűlés a piaci folyamatok tükrében, tavaly decemberben megszavazta a bányatörvény módosítását, amelynek célja, hogy a hazai vásárlók minden időben folyamatosan és tisztességes áron férhessenek hozzá a magyarországi termelésű építőipari alapanyagokhoz. Szólt arról is, hogy a törvénymódosítás összességében a piac befolyásolására képes bányavállalatokra vonatkozik, azaz az évi hárommilliárd forintnál nagyobb árbevételűekre, illetve azokra, amelyek legalább ötmillió köbméter ásványvagyonnal rendelkező bányát birtokolnak. Ez utóbbi vállalatokból 62 van az országban, és összesen 99 ilyen bányatelket kezelnek.

     Kiadó: Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.