OS Országos Sajtószolgálat
2022. május 21. szombat
Ismertető


2022. május 13., péntek 16:01

A Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága közleménye (3. rész)
    Budapest, 2022. május 13., péntek (OS) - Biró Marcell: A hazai ellátásbiztonság érdekében meg fogjuk védeni az intézkedéseinket.

    Mint mondta, az SZTFH-nak nagy a felelőssége abban, hogy olyan szabályozási környezetet alakítson ki, amely hatékonyabbá tudja tenni a hatósági, jogalkotási feladatok ellátását. Beszédében kiemelte, hogy a legnagyobb külföldi szereplők részesedése akkora, hogy érdemben képesek befolyásolni a hazai építőipart, így nem kérdés, hogy ez egy ellátás-biztonsági ügy, amelyben a Hatóságnak érdemi szerepet kell vállalnia a hazai érdekek és a nemzeti szuverenitás védelme érdekében.

Szólt arról is, hogy a jogszabály módosítás felhatalmazza a Hatóságot egy, a piacfelügyeleti intézkedésre okot adó állapot bevezetésére, amelynek segítségével érdemben, intézkedhet az ellátás folyamatossága biztosításának érdekében. A speciális állapot bevezetésére az adhat okot, ha az előző év azonos időszakához viszonyított építőalapanyag-ipari havi árindex értéke 12 hónapon belül legalább két alkalommal meghaladja az 5 százalékos szintet – tette hozzá.

Az Országgyűlési felhatalmazás útján kiszélesített, Hatósági piacfelügyeleti eszköztár ezek mentén lehetővé teszi a nemzeti szuverenitás erősítését, valamint lehetőséget biztosít a magyar családok és a hazai gazdasági szereplők érdekeinek hosszú távú védelmére, amelyek alapvető célok a Hatóság számára – zárta beszédét az SZTFH elnöke.

     Kiadó: Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.