OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2022. május 15., vasárnap 11:38

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2022. május 15., vasárnap (OS) - Ennyit drágultak az élelmiszerek - Ugyanazzal a bevásárlólistával indultunk boltba, mint egy évvel ezelőtt

        Szinte nincs olyan élelmiszer, amelyet ne érintene az elképesztő ütemű árdrágulás. A Demokratikus Koalíció kíváncsi volt, mennyivel kell többet költenie egy átlagos magyar családnak, ezért ugyanazzal a listával kezdtünk neki egy bevásárlásnak, mint tavaly májusban. Míg egy éve 10 db tojásért 499 forintot fizettünk, addig mostanra már 799 forintot kértek el. Elképesztő ütemben emelkedett a barna kenyér ára is, a tavalyi 249 forint helyett mostanra 399 forintos összeg szerepelt a számlán, de érezhetően többet kellett fizetnünk az ásványvízért és a szénsavas üdítőitalokért is.
     A Demokratikus Koalíció szerint az, hogy egy év alatt több mint 60%-kal drágult a barna kenyér, a tojás ára, hogy 45 deka pulykamellfiléért ma már 1200 forintot kell fizetni, egyenes következménye annak, hogy Orbán Viktor kormánya karba tett kézzel, érdemi cselekvés nélkül figyelte, ahogy a rekordtempójú infláció elsodorja az élelmiszerárakat. A DK ezért is követeli hosszú hetek óta, hogy a kormány csökkentse az alapvető élelmiszerek áfáját, mentse meg a magyar családokat a teljes anyagi ellehetetlenüléstől és állítsa meg az észvesztő drágulást a boltok polcain. Az utolsó órában vagyunk, azonnali cselekvést várunk Orbán Viktor kormányától!

Varga Zoltán
A DK országgyűlési képviselője

Varga Zoltán sajtótájékoztatóját a Demokratikus Koalíció Facebook-oldalán közvetítettük.

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.