OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2022. május 17., kedd 11:37

Az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság közleménye
    Budapest, 2022. május 17., kedd (OS) -

    Újabb, az ukrajnai háború elől menekülőket segítő jogszabályt fogadott el a kormány, amely értelmében május 9-től a kormányablakokban is benyújtható a menedékeskénti elismerés iránti kérelem, nemcsak az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóságnál.
Az Ukrajnából menekülőnek az adatait előzetesen elektronikusan fel kell töltenie a Menedékes applikáció (OIF mobil alkalmazása) vagy az Enter Hungary (enterhungary.gov.hu) felületén keresztül, de ha erre nincs lehetősége, akkor ezt személyesen is megteheti egy kormányablakban. Ezt követően az ügyintéző ellenőrzi a feltöltött adatokat, és ha a személyazonosság kapcsán nem merül fel kétség, a szükséges biometrikus adatokat (ujjnyomat, fénykép, aláírás) rögzíti a rendszerben. Az ezt igazoló dokumentumot az ügyfél által előzetesen megadott e-mail-címre továbbítja az OIF Menekültügyi Információs Rendszere.
Az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság az orosz-ukrán háború kitörése óta – 2022. május 17. 6.00 órai adatok alapján - eddig 21 667 menedékeskénti elismerés iránti kérelmet regisztrált. A kérelmek elbírálása folyamatos, határidőn belül történik, eddig 12 296 fő esetében született elismerő döntés.


     Kiadó: Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.