OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2022. május 18., szerda 16:51

A Rajk László Szakkollégium Alapítvány közleménye
    Budapest, 2022. május 18., szerda (OS) - Magyar diákok díját veszi át pénteken Robert D. Putnam, a Harvard professzora a Corvinus egyetemen. Az eseményen a professzor nyílt előadást tart.

    A Rajk Szakkollégium 2020-ban, Robert D. Putnamet, a Harvard Egyetem professzorát tüntette ki az első Andorka Rudolf társadalomtudományi medállal. Az elismerést 2020-ban alapították a kollégium tanulói, azzal a céllal, hogy megemlékezzenek Andorka Rudolf akadémikus tudományos és oktatói tevékenységéről. A medállal a kollégisták azon társadalomtudományokkal foglalkozó kiválóságok munkáját honorálják, akik nagy hatással voltak gondolkodásukra.

Putnam professzor 1979 óta a Harvard Egyetem tanára. Fő kutatási területe a társadalmi tőke, valamint az esélyegyenlőség csökkenése az Egyesült Államokban. Továbbá ő alkotta meg a nemzetközi kapcsolatok elemzésében használt kétszintű játékok elméletét. Munkája hozzájárult annak megértéséhez is, hogy a bizalomra épülő kapcsolatok és a kisközösségi egyesületek hogyan alapozzák meg a sikeres társadalmakat és a demokratikus stabilitást.

Robert D. Putnam a medálátadó után angol nyelvű előadást tart, melynek a címe "The I-we-I curve: How America got into its current political, economic, social, and cultural crisis and how we can get out". Az előadás nyilvános, de regisztrációhoz kötött, további információk az eseményről a Kollégium online felületein.

     Kiadó: Rajk László Szakkollégium Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.