OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2022. május 19., csütörtök 13:01

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2022. május 19., csütörtök (OS) - Állatmenhelyek mehetnek tönkre a gyenge forint és az infláció miatt - A DK szerint a kormány felelőssége lesz, ha mindez megtörténik

    Sötét fellegek gyülekeznek a magyar állatmenhelyek felett: az állateledelek többsége, különösen a kutyatáp 20%-os dráguláson van túl, a várakozások szerint pedig ez a következő hónapokban akár a 40%-ot is elérheti. Ezen túl az állatgyógyszerek 10-15%-kal drágultak, az állatorvosi költségek pedig 20-25%-kal. Ez a drágulás veszélybe fogja sodorni a legtöbb állatmenhelyet, és biztosan lesznek olyan menhelyek, amelyek emiatt előbb-utóbb bezárni kényszerülnek. Ez kiváltképp igaz azokra a kisebb menhelyekre, amelyek nem jogosultak az 1%-os felajánlások gyűjtésére, így csak eseti adományokból működnek és ezáltal nem tudnak előre tápot és gyógyszereket felhalmozni, tartalékolni.

A Demokratikus Koalíció szerint az Orbán-kormány felelőssége lesz, ha állatmenhelyek fognak tönkremenni a gyalázatos gazdasági mutatók, a gyenge forint és az infláció miatt! A DK szerint még egy törvénytelen kormány sem engedheti meg magának, hogy állatmenhelyeket hagyjon tönkremenni, és ártatlan állatokat hagyjon az utcára kerülni. A DK szerint ezt minden áron el kell kerülni, ez pedig a kialakult helyzet okozójának, az Orbán-kormánynak a felelőssége.

Jánosi-Lesi Ágota
A DK állatvédelmi munkacsoportjának képviseletében

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.