OS Országos Sajtószolgálat
2022. június 27. hétfő
Ismertető


2022. május 19., csütörtök 18:26

A Miniszterelnökség közleménye
    Budapest, 2022. május 19., csütörtök (OS) - Az Európai Unió Bizottsága több országnak - így például Magyarországon kívül Hollandiának, Észtországnak és Máltának is - felszólítást küldött az Unió pénzügyi érdekeit érintő csalás ellen büntetőjogi eszközökkel folytatott küzdelemről szóló, 2017. július 5-i (EU) 2017/1371 európai parlamenti és tanácsi irányelvnek meg nem felelő nemzeti szabályozás miatt.

        A Bizottság által felvetett kérdések jogtechnikai jellegűek, a Btk. egyes fogalmainak értelmezésére irányulnak. E technikai kérdések nem részei Magyarország és a Bizottság közötti helyreállítási alapról szóló tárgyalásoknak, nincsenek elvi különbségek a Bizottság és a magyar kormány véleménye között és az értelmezési kérdések szakértői szinten rendezhetők.

     Kiadó: Miniszterelnökség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.