OS Országos Sajtószolgálat
2023. október 1. vasárnap
Ismertető


2022. május 20., péntek 18:02

A Magyar-Osztrák-Bajor Társaság közleménye (1. rész)
    Budapest, 2022. május 20., péntek (OS) - 90 éve tragikus körülmények között hunyt el vitéz Endresz György világhírű óceánrepülő őrnagy a Justice for Hungary - Igazságot Magyarországnak gép pilótája.

    A Magyar-Osztrák-Bajor Társaság és a Hegyvidéki Trianon harangja Társaság tagjai és szimpatizánsai, a 90 éve elhunyt hősökre emlékeztek a Fiumei úti Nemzeti sírkertben, vitéz ENDRESZ GYÖRGY őrnagy világhírű magyar óceánrepülő pilóta sírjánál május 20-án, pénteken 14 órakor. A pilóta sírjánál a Magyar-Osztrák-Bajor Társaság elnöke, dr. Galla János és a Hegyvidéki Trianon harangja Társaság alelnöke, Gergely György emlékeztek. Amint 1920 januárjában a Párizsba utazó magyar békeküldöttség sem tudta elfogadni az antant unió gyilkos diktátumát, úgy 10 évvel később Endresz György és Magyar Sándor is a maguk módján követeltek Igazságot Magyarországnak! Átérezték gróf Apponyi Albert súlyos gondolatait, "Ha Magyarország abba a helyzetbe állíttatnék, hogy választania kellene ennek a békének az elfogadása vagy aláírásának visszautasítása között, úgy tulajdonképpen azt a kérdést kellene feltennie magának: legyen-e öngyilkos azért, hogy ne haljon meg"! Endresz György nevét 1931. július 16-án ismerte meg a világ, a Justice for Hungary - Igazságot Magyarországnak feliratú repülőgép pilótájaként amikor Magyar Sándor navigátorral átrepülték az Atlanti-óceánt. Ezzel a trianoni békediktátum igazságtalanságára irányították az egész világ figyelmét.

     Kiadó: Magyar-Osztrák-Bajor Társaság

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.