2024. április 24. szerda

2022. június 17., péntek 14:44

A Reális Zöldek Klub közleménye
    Budapest, 2022. június 17., péntek (OS) - Németország a szemünk láttára tűnik el a térképről. Katonailag nincs, politikailag eljelentéktelenedett, gazdaságilag haraki üzemmódba váltott. Mert identitását, kultúráját, büszkeségét már régen feladta." (Schmidt Mária)

Ha a civilizáció mai szintjén valamely ország (hatalom) a biztonságos energiaellátást nem a helyén kezeli és bármely okból veszélyezteti, az önsorsrontó politikát folytat. Németország ezen az úton halad. A 2000-n megjelent megújuló törvény (EEG) alapján meghirdetett közös klíma- és energiapolitikája (Energiewende) keretében az energiaellátását csupán megújuló energiaforrásokra kívánja építeni. A "szénkiszállási" törvény szerint leállítják a szénerőműveket a szén-dioxid kibocsátásának csökkentése céljából (Nettó-Zéró cél)). E politikáját arra a hamis alaptézisre építi, mely szerint a globális felmelegedést az antropogén szén-dioxid kibocsátás okozza. A meghirdetett dekarbonizációs programjával példát akar mutatni az egész világnak a klímaváltozás vélt megállításával, a földi civilizáció megmentése érdekében. Pedig Németország szén-dioxid kibocsátása csupán 2,5 százalékos részarányt képvisel. Az Energiewende célkitűzései egyébként sem technológiai, sem pénzügyi (beruházási) okokból nem valósíthatók meg.

Dr. Petz Ernő
gyémántokleveles energetikai gépészmérnök,