OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2022. június 17., péntek 14:44

A Reális Zöldek Klub közleménye
    Budapest, 2022. június 17., péntek (OS) - Németország a szemünk láttára tűnik el a térképről. Katonailag nincs, politikailag eljelentéktelenedett, gazdaságilag haraki üzemmódba váltott. Mert identitását, kultúráját, büszkeségét már régen feladta." (Schmidt Mária)

    Ha a civilizáció mai szintjén valamely ország (hatalom) a biztonságos energiaellátást nem a helyén kezeli és bármely okból veszélyezteti, az önsorsrontó politikát folytat. Németország ezen az úton halad. A 2000-n megjelent megújuló törvény (EEG) alapján meghirdetett közös klíma- és energiapolitikája (Energiewende) keretében az energiaellátását csupán megújuló energiaforrásokra kívánja építeni. A "szénkiszállási" törvény szerint leállítják a szénerőműveket a szén-dioxid kibocsátásának csökkentése céljából (Nettó-Zéró cél)). E politikáját arra a hamis alaptézisre építi, mely szerint a globális felmelegedést az antropogén szén-dioxid kibocsátás okozza. A meghirdetett dekarbonizációs programjával példát akar mutatni az egész világnak a klímaváltozás vélt megállításával, a földi civilizáció megmentése érdekében. Pedig Németország szén-dioxid kibocsátása csupán 2,5 százalékos részarányt képvisel. Az Energiewende célkitűzései egyébként sem technológiai, sem pénzügyi (beruházási) okokból nem valósíthatók meg.

Dr. Petz Ernő
gyémántokleveles energetikai gépészmérnök,
címzetes egyetemi tanár,
a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetettje,
Gábor Dénes Életmű Díjas


     Kiadó: Reális Zöldek Klub

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.