OS Országos Sajtószolgálat
2022. június 27. hétfő
Ismertető


2022. június 17., péntek 15:21

Az LMP - Magyarország Zöld Pártja közleménye
    Budapest, 2022. június 17., péntek (OS) - Nem alamizsna, hanem inflációkövető béremelés jár a pedagógusoknak! -

    Gulyás Gergely, miniszterelnökséget vezető miniszter a mai kormányinfón elmondta, hogy a kormány évente 10 százalékos fizetésemelést tervez adni a pedagógusoknak. Gulyás ezzel beismerte, hogy a Fidesznek esze ágában sincs megbecsülni a tanárokat. Az LMP felszólítja a kormányt, hogy adjon évente kétszeri, inflációkövető béremelést a közalkalmazottaknak és a kormánypártok szavazzák meg az ezt biztosító LMP-s határozati javaslatot az Országgyűlésben.

Az LMP szerint vérlázító az a terv, hogy évente csupán 10 százalékos béremelést tervez a kormány a tanároknak adni a következő három évben. Ez az összeg még az inflációt sem követi. Ott, ahol 30 százalékkal drágulnak az élelmiszerek, a 10 százalékos emelés azt jelenti, hogy a tanárok fizetése egyre kevesebbet fog érni.

Az inflációkövető béremelést idén 250-300 milliárd forintból lehet megvalósítani, amelyet a társasági adó új, 25 százalékos felső kulcsának bevezetéséből finanszíroznánk, így a stadionokat építők és a vakcina beszerzésből gazdagodók is kivennék részüket a közös teherviselésből.

Gál József,
az LMP szóvivője
    
     Kiadó: LMP - Magyarország Zöld Pártja

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.