OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2022. június 19., vasárnap 14:52

A Magyar Paralimpiai Bizottság közleménye
    Budapest, 2022. június 19., vasárnap (OS) - Fantasztikusan szerepeltek a magyar paraúszók a világbajnokságon. Hazánk válogatottja június 12. és 18. között remekelt a világ legjobbjaival szemben Portugália szigetén, Madeiran. A hét sportolóból álló küldöttség négy arany, három ezüst- és két bronzérmet szereztett a sportág idei legrangosabb viadalán.

    A delegáció legeredményesebb magyar versenyzője Pap Bianka volt, aki 400 méter gyorsúszásban és 100 méter háton (S10-es sérültségi kategória) utasította maga mögé ellenfeleit, ezzel megszerezve mindkét versenyszám világbajnoki címét. A Vasas SC sportolója további két ezüst medállal bővítette eredményeinek listáját, 200 méter vegyesen, valamint 100 méter gyorson mutatott teljesítményének köszönhetően.
A magyar paraúszó-válogatott első aranyérmét Konkoly Zsófia nyerte el 100 m pillangóúszáson (S9-es sérültségi kategória). A pécsi úszónő sikereit tovább tudta gyarapítani, 200 méter vegyesen sem talált legyőzőre, míg 400 méter gyorson másodikként ért célba.
A magyar sportsikerekhez a mindösszesen 13 éves Hotz Csenge is hozzájárult, 400 méter gyorsúszásban (S10-es sérültségi kategória) szerzett bronzérmével. A szintén fiatalnak számító Száraz Evelin harmadikként csapott célba 100 méter mellen (SB6 sérültségi kategória), tovább növelve a hazánk eredményeinek számát a világbajnokságon.
A 2022. évi Paraúszó Világbajnokság magyar paraúszó-válogatottja:
Hotz Csenge, Iván Bence, Konkoly Zsófia Pap Bianka Szabady Ádám, Száraz Evelin és Tar Réka.

     Kiadó: Magyar Paralimpiai Bizottság

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.