OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2022. június 22., szerda 12:23

Az LMP parlamenti frakciójának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2022. június 22., szerda (OS) - Az LMP nemet mond a veszélyes és súlyosan szennyező palagáz kitermelésére! -

    Az LMP – Magyarország Zöld Pártja szerint felháborító, hogy a környezetvédelemért felelős Palkovics László miniszter rendszeresen támogató hangvételű kijelentéseket tesz a makói palagáz kitermelésével kapcsolatban. A zöld párt garanciát vár a kormány részéről, hogy egy ilyen típusú környezetszennyező, klímagyilkos beruházás nem valósulhat meg Magyarországon a jövőben.

Miután Palkovics László több fórumon is támogatóan nyilatkozott a Makói-árokban található palagáz kitermelésével kapcsolatban, az LMP írásban is rákérdezett a környezetvédelemért is felelős miniszternél, hogy tervezik-e a veszélyes- és környezetszennyező beruházás kivitelezését. A minisztérium válasza nyugtalanító.

A minisztérium szokás szerint megkerülte a konkrét választ, helyette arról értekezett, hogy a palagáz kitermelés hozzájárulhat Magyarország klímacéljainak eléréséhez, véleményük szerint a földrengésveszély elhanyagolható, és amúgy is csak környezetvédelmi engedélyezés után indulhat el egy ilyen beruházás.

     Kiadó: LMP parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.