OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2022. június 23., csütörtök 10:32

A Momentum Mozgalom közleménye
    Budapest, 2022. június 23., csütörtök (OS) - Az elszegényedés költségvetése helyett fektessünk az emberek jövőjébe! A Momentum benyújtotta költségvetés módosító javaslatait

        A Fidesz költségvetése az elszegényedés költségvetése. Nem gondolkodnak távlatokban, csak napi, politikai és háttérországuk gazdasági érdekeinek mentén kerülnek kidolgozásra a kormány javaslatai. A Momentum ezért benyújtott egy jövővédő módosító csomagot, mely több kiemelt csoportból áll: Jóléti Alap, Jövővédő Alap és Egészségvédő Alap. Ezek a javaslatok nem megszorításokban, hanem az emberek megsegítésében gondolkodnak!
     A Jóléti alap része egy azonnali 20%-os béremelés minden közszolgálatban dolgozónak, 50%-os béremelés a pedagógusoknak, az egészségügyi dolgozók 30%-os bérkorrekciója, valamint egy egyszeri támogatás a leginkább rászorulóknak. Fontos, hogy csökkentsük az infláció negatív hatásait ezeknél a csoportoknál.
     A Jövővédő Alap egyik fő pillére az oktatás fejlesztése: a béremelés mellett megjelenik benne egy Szolgálati Lakásprogram is, mely kifejezetten fiatal közszolgálatban dolgozóknak szól. Az alap másik fontos része egy zöld rezsicsökkentési program, 100000 lakás energetikai korszerűsítése, valamint a kötöttpályás közlekedés fejlesztése.
     Az Egészségvédő Alap célja, hogy a magyar emberek egészségügyi ellátását javítsuk és korszerűsítsük. A javaslatban szerepel a béremelés, a digitális egészségügy markáns fejlesztése és az antiallergiás injekciók beszerzése és biztosítása minden oktatási intézményben.

     Kiadó: Momentum Mozgalom

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.