OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2022. június 23., csütörtök 11:12

Az MSZP Országos Központjának közleménye
    Budapest, 2022. június 23., csütörtök (OS) - Súlyos létbiztonsági válság alakult ki: az emberek 80 százaléka kevesebb ennivalót tud venni – az MSZP azonnali megoldást kezdeményez!

        Az elmúlt hónapokban súlyos létbiztonsági válság alakult ki. A magyarok 80 százaléka kevesebb élelmiszert és higiéniai terméket vásárol – derül ki a Cetelem Bank friss fogyasztói felméréséből. Hazudozhat bármit a Fidesz, ez a valóság, amit mindenki a saját zsebén érez!
     Az MSZP szerint a brutális drágulás miatt gyors segítség kell az embereknek! Ezért kezdeményeztük, hogy a rászorulók kapjanak legalább havi 20 ezer forint értékű Esély élelmiszerkupont elektronikus fizetőeszközre feltöltve, amit csak alapvető élelmiszerekre lehet költeni.
     Mindez havonta kb. 20 milliárd forintba kerülne, de ennek akár a felét uniós forrásból lehetne fedezni – úgy, ahogy Romániában is teszik. Ott 3 millió ember kapja meg ezt a támogatást, és a támogatás felét EU-s forrásokból fedezik.
     Ahhoz, hogy Magyarország hozzájusson ehhez az EU-s támogatáshoz, csak az kell, hogy a Fidesz megszavazza az MSZP határozati javaslatát az uniós ügyészséghez való csatlakozásról.
     Ha a románok tudnak segíteni a saját polgáraiknak, akkor ez a folyton dicsekvő Fidesz-kormánynak sem okozhat nehézséget! Szavazzák meg az MSZP javaslatait, kapjanak azonnali segítséget a drágasággal küzdő emberek!

MSZP

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.