OS Országos Sajtószolgálat
2022. június 27. hétfő
Ismertető


2022. június 23., csütörtök 13:09

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2022. június 23., csütörtök (OS) - Az Európai Unióban csak a magyar kormány akadályozza az európai multiadót – Részlet Molnár Csaba felszólalásából a multiadóról szóló EP-vitában

        Az Európai Parlamentben a multiadóról szóló vitában Molnár Csaba, a DK EP-képviselője és ügyvezető alelnöke elmondta, hogy Orbán Viktor valójában csak a multik érdekeit védi a kisemberekkel szemben. Orbán a leggazdagabbak helyett a kis- és középvállalkozók, és a legszegényebbek vállára szokta rakni a közös terheket. Hiszen a magyar miniszterelnök csak addig harcolt a leggazdagabbak ellen, amíg nem tartozott közéjük.
     A DK EP-képviselője szerint mostanra mindenki megértette, az eddig csak a Gazprom közép-európai területi képviselőjeként viselkedő magyar miniszterelnök mára kibővítette a szolgáltatásait az összes, Európában tevékenykedő adóelkerülő multicég képviseletére is. Orbán azért is fog vétózni, mert abban bízik, ha vétóval fenyeget, akkor a jogállamiság helyreállítása nélkül is hozzájuthat az európai uniós forrásokhoz. A DK határozott álláspontja, hogy ezt nem engedhetjük! Nem ejtheti túszul Európát egy tolvaj, akkor sem, ha miniszterelnöki névjegykártyája van!

DK Sajtóiroda

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.