OS Országos Sajtószolgálat
2022. június 27. hétfő
Ismertető


2022. június 23., csütörtök 14:42

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2022. június 23., csütörtök (OS) - Folytatódik az orbáni adóemelések sorozata - A DK elutasítja az új élelmiszeradót!

        Mit tesz az Orbán-kormány, amikor 25%-os élelmiszerdráguláson van túl az ország és megfizethetetlen a bevásárlás? Élelmiszeradót vezet be. Ez nem egy rossz vicc, hanem a brutális orbáni megszorítócsomag következő megszorítása 2022 Magyarországán. Az Orbán-kormány az egykoron chipsadóként elhíresült különadóját terjesztette ki most számos élelmiszerre, amiknek közük sincs a chipshez. A brutális orbáni megszorítócsomag új adóemelése egyformán érinti a müzliket és a gabonapelyheket, vagy épp a kisgyermekes családoknál népszerű gyümölcspépeket, hogy egészen biztosan a családok fizessék meg az új megszorítást.
     A Demokratikus Koalíció vérlázítónak tartja, hogy a törvénytelen kormány élelmiszeradót vezet be akkor, amikor egyébként is megfizethetetlenül drága minden a boltokban. A DK elutasítja az élelmiszeradót, ezzel a Fidesz megint az ellenkezőjét csinálja annak, amit tennie kellene. Orbán Viktornak 3,5 milliós havi fizetéssel biztosan nem okoz majd gondot a bevásárlás, de a magyaroknak nem drágábbá, hanem olcsóbbá kellene tenni az élelmiszereket, ezért követelte a DK az alapvető élelmiszerek áfájának ideiglenes eltörlését.

Barkóczi Balázs
A DK országgyűlési képviselője, szóvivője

Barkóczi Balázs sajtótájékoztatóját a Demokratikus Koalíció Facebook-oldalán közvetítettük.

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.