OS Országos Sajtószolgálat
2022. augusztus 15. hétfő
Ismertető


2022. június 24., péntek 11:45

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2022. június 24., péntek (OS) - Az orbáni infláció mára a tejtermékeket is elérte - 37%-kal kerül többe a tejföl, a sajt, a joghurt, mint egy évvel ezelőtt

    Újabb lesújtó adat látott napvilágot a végérvényesen elszabaduló élelmiszer-inflációról. A napi.hu számolt be arról, hogy májusban is elképesztő tempóban emelkedett a tejtermékek, így a sajt, a kefir, a joghurt és tejföl ára is. A tejtermékek éves inflációja elérte a 37%-ot.

A Demokratikus Koalíció szerint világos, mára nem maradt olyan polc az élelmiszerüzletek polcain, ahol ne kellene szinte minden héten új árakat feltüntetni. A tejtermékek áremelkedése is azt mutatja, hogy a történelmi infláció, amit Orbán Viktor pocsék gazdaságpolitikája a magyar emberek nyakába zúdított, mára megállíthatatlan örvényként húzza a mélybe a magyar családokat egy egyszerű sajtos-tejfölös tészta vagy rakott krumpli elkészítésekor is. Ráadásul a magyar embereknek esélyük sem lesz a következő hónapokban az inflációs csapdából kiúszni, hiszen az orbáni megszorítócsomag kegyetlen következményei plusz nehézékként rántanak minden magyar családot a víz alá, a végső anyagi ellehetetlenülésbe.

Varga Zoltán
A DK országgyűlési képviselője, a Mezőgazdasági bizottság alelnöke

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.