OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 23. kedd
Ismertető


2022. június 25., szombat 08:02

A Magyar Békekör Egyesület közleménye
    Budapest, 2022. június 25., szombat (OS) - Elég a szankciókból, helyes a magyar vétó!

    A Magyar Békekör üdvözli, hogy Orbán Viktor miniszterelnök megálljt akar parancsolni az oroszellenes szankciópolitikának, és békepolitikát szegez szembe vele. Ésszerű, bátor lépésnek tartjuk, hogy a kormányfő vétót emel az Európai Unió héjáinak újabb szankció-csomagja ellen, jelezve, hogy hazánkat nem hagyta cserben életösztöne, és képes nemet mondani az Európai Unión úrrá lett mazochista őrületre. Üdvözöljük azt is, hogy a kormány a finn és a svéd NATO-csatlakozás helyett a békés együttműködés útját egyengeti, s a háború megszállottjaival szemben felveti, miért ne lehetne tárgyalni Oroszország jogos biztonsági követeléseinek elismeréséről, a biztonság kölcsönös szavatolásáról! A Békekör meggyőződése szerint hazánknak jó viszonyban kell élnie Kelettel és Nyugattal egyaránt! A megbékélés szellemének kell felülkerekednie az EU és a NATO oroszgyűlölettől elvakult háborúpárti vezetésével szemben! A magyar példa ragadós. A normális gondolkodás másutt is kezd utat törni magának. Az emberek sehol sem akarnak fázni és éhezni, s felteszik a kérdést, kinek és mire jók a szankciók. Szembefordulásunk a szankciópolitikával komoly feladatot is ró a magyar kormány- és civil diplomáciára. Közvetítői szerepet kell játszanunk az EU és Oroszország, a NATO és Oroszország között. Ez akkor járhat sikerrel, ha a kormány "Kállay kettős" helyett a kelet-nyugati együttműködés elkötelezett hívévé szegődik. Hazánk szebb jövője a békés együttműködésben tárul fel.
     Kiadó: Magyar Békekör Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.