OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2022. június 25., szombat 10:49

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2022. június 25., szombat (OS) - Orbánék felelősek a forint összeomlásáért, bármit is hazudnak - Ezt mutatja a környező országok valutáinak erősödése is

    A múlt héten nem telt el úgy nap, hogy a forint euróárfolyama ne csúszott volna túl a 400 feletti lélektani határon. A magyar fizetőeszköz története leggyengébb napjait éli, a legtöbb elemző pedig nemhogy javulásra nem számít, hanem egyenesen 450 forint körüli euróárfolyamot jövendöl. Hiába okolja a kormány az orosz-ukrán háborút, a régiós valuták közül a forint az egyedüli, ami naponta kap újabb pofonokat: sem a román lej, sem a horvát kuna, de még a forinthoz hasonló besorolású lengyel zloty és cseh korona sem állt bele úgy a földbe, mint a forint.

A DK szerint a történelmi forintválság elsőszámú felelőse Orbán Viktor törvénytelen kormánya. Ide vezetett, hogy Orbánék az elmúlt években tudatosan gyengítették a forintot, hogy így szolgálják ki az olcsó magyar munkaerővel az eurómilliárdos árbevételű külföldi cégeket. Orbán azért mutogat másra, mert ő is pontosan tudja, hogy a 400-as euróárfolyam egyenes következménye az éveken keresztül tudatosan gyengített forintnak és az összeomló gazdaságpolitikának. Ennek az árát pedig a magyar emberek fogják megfizetni azzal, hogy a pénzük egyre kevesebbet ér, miközben a rekordmértékű infláció és az orbáni megszorítócsomag összes terhe zúdul a nyakukba.

dr. Molnár Csaba

A DK EP-képviselője, ügyvezető alelnöke, az Európai Parlament Gazdasági Bizottságának tagja


     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.