OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 23. kedd
Ismertető


2022. június 26., vasárnap 08:52

A Magyar Hollywood Tanács Egyesület közleménye
    Budapest, 2022. június 26., vasárnap (OS) - Nagykőröstől Hollywoodig - Emléktáblát kapott Hajmássy Ilona

        Hajmássy Ilona, külföldön Ilona Massey 1910. június 16-án született Budapesten. Magyar színésznő, koloratúr szoprán operaénekes, televíziós előadó. Művészetének elismerése, hogy egyike azon magyaroknak, akik csillagot kaptak a Hollywoodi hírességek sétányán. Szülei tősgyökeres nagykőrösiek, maga is ezt a várost tartotta szülőhelyének.
     1938-tól Ilona Massey néven a Metro-Goldwyn-Mayer, az United Artists és egyéb neves amerikai filmvállalatok produkcióiban szerepelt több mint tíz éven keresztül, közel 25 filmben. Világhírű lett. 1956-ban a forradalom pártján állt, az amerikai elnöknek petíciót adott át. 1974-es halálát követően amerikai férje édesapja sírjára szórta hamvait a kőrösi református temetőben.
     A Magyar Hollywood Tanács és Nagykőrös Önkormányzata a helyi Möggyfesztivál keretében  felavatta emléktábláját. Czira Szabolcs polgármester hangsúlyozta, hogy el kell ismerni az olyan embereket, akik példát jelenthetnek a mai fiatalság számára. Bokor Balázs, a Tanács elnöke szerint ahogyan Nagykőrös is végre felfedezte világhírű honfiját, úgy az egész országban ideje lenne Hajmássy Ilona emlékét megőrizni.

     Kiadó: Magyar Hollywood Tanács Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.