OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 18. csütörtök
Ismertető


2022. június 26., vasárnap 14:28

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2022. június 26., vasárnap (OS) - DK: Országgyűlési módosító indítványt nyújtunk be - Nem hagyjuk, hogy Orbán kivezesse Magyarországot az EU-ból!

        A  héten megismerhettük Orbán Viktorék európai Magyarország ellen indított támadássorozatának legújabb bizonyítékát, a kormány határozati javaslatát az Európa jövőjéről szóló konferencia kapcsán, ami gyakorlatilag felszámolná az Európai Parlamentet, leépítené az európai demokráciát és egyetlen célt szolgálna, hogy Orbán Viktor gond nélkül készíthesse elő a Huxitot, Magyarország kilépését az Európai Unióból.
     Ezt nem tűrhetjük, ezért a DK országgyűlési módosító indítványt nyújt be az Európai Unió jövőjével kapcsolatosan képviselendő magyar álláspontról, mely szerint a magyar emberek továbbra is uniópártiak, hazánk jövőjét csak és kizárólag az Európai Unión belül tudják elképzelni. A DK ezért felszólítja a kormányt, hogy álljon ki a tisztességes megélhetés, a teljes körű szociális és egészségügyi ellátás biztosítása mellett. Elvárjuk a kormánytól, hogy erősítse meg Magyarország elkötelezettségét az uniós alapértékek mellett, Európa jövője nem férhet össze egy olyan magyar miniszterelnökkel, aki két lábbal tapossa a szólásszabadságot és a jogállamiságot.

Barkóczi Balázs
A DK országgyűlési képviselője, szóvivője

Barkóczi Balázs sajtótájékoztatóját a Demokratikus Koalíció Facebook-oldalán közvetítettük.

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.