OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2022. június 28., kedd 13:54

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2022. június 28., kedd (OS) - A kormány folytatja a benzinárstop kivezetését - Hetente 500-700 benzinkúton szűnhet meg az üzemanyagszolgáltatás

    A Népszava írta meg, hogy hetente akár 500-700 benzinkútról is hiányozhat az üzemanyag, holott jelentős ellátásbeli problémák nincsenek a piacon. A lap szerint az üzemanyaghiánynak valójában az az egyszerű oka, hogy az olajipari cégeknek nem éri meg hatósági áron adni a benzint és a gázolajat, ezért inkább nem töltik fel időben a kútjaikat. A DK már korábban is arra figyelmeztetett, hogy megkezdődött a benzinárstop lassú és fokozatos kivezetése, a mai hírrel pedig elértünk a következő fokozatig.

A Demokratikus Koalíció felháborítónak tartja, hogy a kormány folytatja a benzinárstop kivezetését! Elég volt abból, hogy a Fidesz az olajipari nagyvállalatokkal összejátszva előbb mennyiségi korlátozásokat hoz, majd mesterséges üzemanyaghiányt idéz elő, hogy minél kevesebben tankoljanak kedvezményes áron. A DK szerint itt lenne az ideje, hogy a kormány az embereket képviselje és garantálja, hogy minden benzinkúton lesz elég üzemanyag. Ha ez nem történik meg, akkor biztosak lehetünk benne, hogy a Fidesz így készíti elő a benzinárstop kivezetését.

Varju László
a DK országgyűlési képviselője, alelnöke

Varju László sajtótájékoztatóját a Demokratikus Koalíció Facebook-oldalán közvetítettük.

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.