OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2022. június 29., szerda 12:42

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2022. június 29., szerda (OS) - A DK a kormány helyett is segít a bajba jutott Tungsram-dolgozókon – Állásokat kínáló cégek adatait adtuk át a Tungsram szakszervezeti vezetőinek

    A Tungsram közel 1600 dolgozó elbocsátást tervezi országszerte idén ősszel, az újpesti telephelyről mintegy 600-an fogják elveszíteni az állásukat. A DK folyamatosan próbált érdeklődni a kormánynál, hogy mit terveznek a Tungsramtól elbocsátottak megsegítése érdekében, Zsigmond Barna Pál fideszes képviselő azonban az újpesti önkormányzattal és a Tungsram képviselőivel folytatott egyeztetésre sem jött el.

Orbánékat egyáltalán nem érdekli, hogy 600 család létbiztonsága kerül veszélybe a leépítéssel, a DK ezért Újpest önkormányzatával együttműködve, a szakszervezetekkel konzultálva próbál segítséget nyújtani a Tungsramtól elbocsátott 600 újpesti dolgozónak. A XV. kerületi állásbörzén résztvevő cégek és vállalkozások vezetőivel és képviselőivel történt egyeztetések után az ott begyűjtött adatokat és ajánlatokat átadjuk a Tungsram szakszervezeti vezetőinek, hogy az elbocsátott dolgozók értesülhessenek a környékbeli álláslehetőségekről, fel tudják venni a cégekkel a kapcsolatot, és újra munkába tudjanak állni. Orbán Viktor törvénytelen kormányával ellentétben mi megvédjük az Újpesten és környékén élőket, mert kötelességünk segíteni a bajba jutott magyar családokon.

Varju László és Barkóczi Balázs, a DK országgyűlési képviselői Budapest 11. és 12. választókerületében

A politikusok sajtótájékoztatóját a DK Facebook-oldalán közvetítettük.
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.