OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2022. június 29., szerda 14:55

Az LMP - Magyarország Zöld Pártja közleménye (1. rész)
    Budapest, 2022. június 29., szerda (OS) - Nem elég az egységes parkolás, klímabérlet és dugódíj is kell! -

    Nem elég az egységes parkolás, klímabérlet és dugódíj is kell!

Súlyos kritikái vannak az LMP-nek a Főváros által tervezett új, egységes parkolási rendszerrel. A párt álláspontja szerint jóval szigorúbb szabályozásra van szükség.

A Főváros által kezdeményezett egységes parkolási rendszer megkésett és kevés. Az LMP szerint szükséges az átlátható parkolási szisztéma a korábban felmerült korrupciós ügyletek miatt, és előremutató, hogy ezentúl az A-C zónában maximum 3 órán át lehet parkolni, azonban a budapesti parkolási díjak továbbra is enyhék, nem tükrözik a közterület valós értékét.

A tervezett szabályozás legfájóbb hiányossága, hogy az új parkolási rendszer nem kezeli a kerületek által adott indokolatlan mértékű lakossági kedvezményeket. A legtöbb kerületben évi 2-3000 forintért parkolhatnak a helyben élők, ami aránytalanul olcsó az elfoglalt közterülethez képest. A zöldpárt javaslata szerint lakásonként csak egy autóra járna kedvezmény, és a kedvezményes díj is a közterület értékével arányosabb lenne a jelenleginél. Fontos, hogy minden autósban tudatosuljon, hogy milyen környezeti és egészségi károkozással jár, ha autóval jön be a városba, ezért azt várjuk a fővárostól, hogy indítson átfogó tájékoztató kampányt.

     Kiadó: LMP - Magyarország Zöld Pártja

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.