OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2022. június 29., szerda 14:55

Az LMP - Magyarország Zöld Pártja közleménye (2. rész)
    Budapest, 2022. június 29., szerda (OS) - Nem elég az egységes parkolás, klímabérlet és dugódíj is kell! -

    Szemléletváltás szükséges a városi köztereink megítélésében is. A város azért épült, hogy az emberek otthon érezzék magukat benne és élhető legyen. Nem normális, hogy Budapest belvárosában a közterület 80 százalékát autók foglalják el. A parkolók helyett szélesebb járdákra, kerékpársávra, teraszokra és zöldterületekre, fákra van szükség.

Az LMP szerint a Főváros tervezett szabályozása nem elégséges. Minél előbb be kell vezetni a klímabérletet, mely havi 5 ezer forintos díjával sok autós számára tenné vonzóvá a közösségi közlekedést. Második lépésként pedig a dugódíjat is be kell vezetni, amitől nem kell félni, mert annak összegét az autósok jelenleg a dugóban "füstölik" el. Azon autósok is jobban járnának a dugódíjjal, akik kénytelenek kocsival közlekedni, mert a kevesebb autó jobban tudna haladni, továbbá a város is jól járna, mert jelentősen csökkenne a légszennyezettség.


Bakos Bernadett,
országgyűlési képviselő

Gál József,
az LMP szóvivője

Ferenczi István,
az LMP budapesti elnöke
     Kiadó: LMP - Magyarország Zöld Pártja

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.