OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2022. július 26., kedd 16:16

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2022. július 26., kedd (OS) - Ki vállalja a felelősséget azért, hogy orvos- és ápolóhiány miatt napok óta nincs urológia a Szegedi Tudományegyetemen?

    A Fidesz egészségügy-ellenes politikája mára az ország legelitebb egészségügyi intézményeit is elérte. Ahogy arra Dr. Kunetz Zsombor hívta fel a figyelmet, napok óta nincs urológiai fekvőbeteg-ellátás a szegedi klinikán, méghozzá "a személyi feltételek átmeneti hiánya miatt". Ez szó szerint azt jelenti, hogy az Orbán-rendszerben olyan sokáig alul fizették az orvosokat és az ápolókat; annyira sikerült őket évek alatt kizsigerelni, hogy mostanra a legkitartóbbak is elmentek külföldre vagy árut pakolni az Ikeába. Emiatt most egy újabb fontos kórházi osztály zárt be, és magyar emberek nem kapnak esélyt sem a gyógyulásra.

A Demokratikus Koalíció tudni akarja a kormánytól, hogy ki vállalja a felelősséget azért, hogy orvos- és ápolóhiány miatt napok óta nincs urológiai fekvőbeteg-ellátás Szegeden, így az egyetem által ellátott megyékben sem. Ki fog azoknak az embereknek a szemébe nézni, akiket ellátás hiányában nem műtenek meg, hiába fizették egy életen át a TB-t? Ki fogja elmondani a hozzátartozóknak, hogy mindez azért történik, mert a Fidesznek egy évtizede fontosabb a lopás, a foci és a helikopterezés, mint a magyarok egészsége?

Dr. Komáromi Zoltán

a DK országgyűlési képviselője, egészségügyi szakpolitikusa
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.