OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2022. július 28., csütörtök 10:04

Az MSZP Országos Központjának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2022. július 28., csütörtök (OS) - Súlyosbodik a létszámhiány az egészségügyben - a kormánynak az egészségügyet prioritásként kellene kezelnie

        Legújabb hírek szerint a Szegedi Tudományegyetemen augusztus elejéig az urológiai ellátás szünetel. De ellátási gondok vannak Szolnokon, Mohácson, Várpalotán is. Az egészségügyért is felelős Belügyminisztérium nem szólalt meg az ügyben, ahogy az egészségügyben dolgozók mellett sem állt ki, amikor kiderült, hogy a KATA megszüntetése ellátási gondokat okoz az egészségügyben is.
     A bérnővérek harmada KATÁZIK és az orvosok nagyjából egyharmada dolgozik másodállásban. A MOK Budapesti Területi Szervezete által készített felmérés alapján a KATA megszüntetése csak Budapesten az orvosok felét érinti hátrányosan. És ami az orvosokat és a nővéreket hátrányosan érinti, az a betegeket is.
     Az MSZP régóta arról beszél, hogy a kormánynak az egészségügyet prioritásként kellene kezelnie: a most elfogadott jövő évi költségvetésben az egészségügynek szánt források még az infláció növekedési ütemét sem érik el. Az eleve alulfinanszírozott ágazat így folyamatosan ellátási gondokkal küzd és fog küzdeni a jövőben is. Sokkal több forrást kell biztosítani a költségvetésben ennek a szektornak.

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.