OS Országos Sajtószolgálat
2022. szeptember 30. péntek
Ismertető


2022. augusztus 5., péntek 13:10

Az LMP - Magyarország Zöld Pártja közleménye (2. rész)
    Budapest, 2022. augusztus 5., péntek (OS) - A Fidesz klímagyilkos politikája újabb szintet lépett

        A klímaváltozás miatt a bükk-, de részben a tölgyerdők természetes felújulása - különösen tarvágás esetén - nem valósul meg. Ezért ezeket tarvágni rendkívül durva hiba, konkrétan természetkárosítás. Követeljük, hogy a bükkerdőket vonják ki a rendelkezés alól, hiszen ezen erdők kivágása a turizmus szempontjából is károsak, hiszen komoly rekreációs funkcióval bírnak a kirándulók között.
     Nagy István egyik nap még a víz megtartásának fontosságáról, a klímaadaptációs feladatokról beszél, másnap pedig homlokegyenest szembemennek ezekkel a célokkal.
     Az energiaválság kezelését elvárjuk a kormánytól, de ez megoldható értelmetlen környezetkárosítás nélkül is. A rászoruló rétegeknek biztosítsanak megfelelő rezsitámogatást, szükség esetén a meglévő készletekből száraz tűzifát, a forrásokat pedig ehhez vonják el azoktól a környezetszennyező nagyvállalatoktól, melyek alig-alig járulnak hozzá jelenleg a közterhek viseléséhez és nem fizetik meg az általuk okozott környezetszennyezést sem.

Dr. Keresztes L. Lóránt,
a Fenntartható fejlődés bizottság elnöke

Jenei Ferenc,
 az LMP győri elnöke

     Kiadó: LMP - Magyarország Zöld Pártja

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.