OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2022. augusztus 8., hétfő 10:33

A Közép- és Kelet-Európai Zsidó Hitközségek és Szervezetek Egyesülete közleménye
    Budapest, 2022. augusztus 8., hétfő (OS) - HOROVITZ TAMÁS, HITKÖZSÉGI ELNÖKKÉNT ÉS SPORTVEZETŐKÉNT IS ÜDVÖZLI A SZEGEDI SPORTKLUBBOKNAK AZ ANTISZEMITA SZURKOLÓI MEGNYILVÁNULÁSSAL SZEMBENI FELLÉPÉSÉT

        "Mint ismeretes, az MTK Budapest – Szeged-Csanád Grosics Akadémia NB II-es labdarúgó mérkőzés után a szegedi szurkolók egy csoportja antiszemita és gyűlöletkeltő kijelentéseket skandálva hagyták el az MTK stadionját."
     Horovitz Tamás, a Debreceni Zsidó Hitközség és a Közép-és kelet Európai Zsidó Hitközségek És Szervezetek elnöke, aki a Debreceni Asztalitenisz Klub vezetője is elismerését fejezi, hogy a szegedi sportklubbok, a szegedi ultrák elhatárolódtak és elítélték a hétfői incidenst.
     Példamutató ez a cselekedet, amely felhívja a figyelmet arra, hogy miként kell reagálni a hasonló esetekre.
Magyarország Kormánya és a zsidó közösségek nagy erőfeszítéseket tesznek annak érdekében, hogy az antiszemitizmus, a gyűlöletkeltés ne lehessen jelen az országunkban. A sport világa az a hely, ahol nincs helye a hasonló eseteknek.
     A sportpályákon és sporttermekben az emberi teljesítmények tisztasága, a sporttársak, a nézők tisztelete kell, hogy meghatározó legyen, származástól és vallási nézetektől függetlenül.
     Példaértékű az az összefogás, ami a kirekesztő szurkolói tett ellen lépett fel, bízva abban, hogy hasonló eset a jövőben nem fordul elő – mondta Horovitz Tamás elnök.

     Kiadó: Közép- és Kelet-Európai Zsidó Hitközségek és Szervezetek Egyesülete

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.