OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2022. augusztus 8., hétfő 13:55

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2022. augusztus 8., hétfő (OS) - Brutális év végi infláció várható a rezsinövelés miatt

        Lassan hónapok óta téma az egyre emelkedő infláció, napról napra drágább az élet Magyarországon. A Portfolio.hu elemzése szerint júliusban 13%-ra ugorhatott fel az infláció, és a helyzet csak romlani fog. Az év végére vonatkozó várakozások a rezsidrágítás hatására még inkább elszálltak, már 16,5%-ra várja a piac a decemberi árindexet. Különösen súlyos az élelmiszerek árának növekedése, a G7 gazdasági portál néhány nappal ezelőtt tette közzé, hogy júliusban közel 35 százalékkal fizettünk többet az élelmiszerekért, mint tavaly ilyenkor.
     A DK figyelmeztet mindenkit, brutális év végi infláció vár ránk a rezsiemelés miatt. A magyarok most fizetik meg a törvénytelen kormány alkalmatlan és felelőtlen döntéseinek árát az orbáni megszorításokkal, adóemelésekkel, inflációval és rezsiemeléssel. Egészen felháborító, hogy míg a kormány tagjai és a fideszes holdudvar közpénzből dőzsölnek és milliós fizetéseket osztogatnak maguk között, addig a magyarok pénze napról napra kevesebbet ér, és már egy kiló kenyér megvásárlása is súlyos fejtörést okoz a hónap közepére. A DK korábban is követelte már, hogy áfa- és adócsökkentéssel, támogatásokkal segítse a kormány a magyarokat, de ők segítség helyett csak újabb megszorításokkal sújtják az embereket.

Varju László
a DK országgyűlési képviselője, alelnöke

Varju László sajtótájékoztatóját Varju László Facebook-oldalán közvetítettük.

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.