OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2022. augusztus 11., csütörtök 06:19

A Munka-kör Alapítvány a Hallássérültekért közleménye
    Budapest, 2022. augusztus 11., csütörtök (OS) - A Munka-Kör Alapítvány a Hallássérültekért sokszor tapasztalja, hogy ügyfeleik a hallókészülékek esetében az olcsóbb, tb-támogatott készüléket választják, mert nem tudják kifizetni a drágábbat.

    Ezáltal nem tudnak hozzáférni a legújabb technológiákhoz, és sokkal rosszabb lesz a munkaerőpiaci helyzetük. A kiegészítő, kommunikációt segítő műszaki eszközök, mint pl. rádió adó-vevők, fejhallgatók vagy fényjelzők pedig általában egyáltalán nem támogatottak, ezért az alacsonyabb társadalmi státuszban élő hallássérültek számára eleve hozzáférhetetlenek. Ezért foglalkozik a Munka-Kör Alapítvány a Hallássérültekért pl. siket szülők által használható babasírás-érzékelők ingyenes kölcsönzésével is.
Ügyfeleink és a nálunk dolgozó kollégáik számos segédeszközt használnak a mindennapokban; nagy részük a hallásproblémái miatt hallókészüléket hord. Ezzel kapcsolatban már több alkalommal kifejtettük aggodalmunkat, hogy a mai kornak megfelelő technológiájú, nem-támogatott eszközöknek az elérhetősége az érintettek nagy része számára anyagi és munkaerőpiaci helyzetük miatt szinte nulla.
A segédeszközök beszerzése után, a hétköznapi használat során is felmerülnek fenntartási költségek. Ezek az eszközök elemmel működnek vagy feltölthetők, tehát energiát igényelnek, és a szervizelés-javítás is súlyos anyagi terheket ró a hallássérült személyekre. Ezen kívül vannak olyan kollégáink is, akik csak távmunkában tudnak hozzánk csatlakozni az állapotuk miatt, ők otthonaikban használnak segédeszközöket.
     Kiadó: Munka-kör Alapítvány a Hallássérültekért

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.