OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


1993. június 2., szerda 00:00

A Kisemmizettek Érdekvédelmi Egyesülete és a Független Kisgazda- , Földmunkás és Polgári Párt Kisemmizettek Tagozatának
    

    közös nyilatkozata
1993. június 2., szerda - Ismételten leszögezzük, hogy minden körülmények között követeljük a teljes és töretlen reprivatizációt - minden politikai párttól, szervezettől, szövetségtől - mert megítélésünk szerint az volt a hazánk fölött több, mint négy évtizedes uralmat gyakorló maffiás kisebbség egyik alapvető célja, hogy megszerezze a maga számára a gazdasági erőt jelentő vagyonokat, kisajátítsa hasznait. Félő, hogy különböző politikai praktikákkal, álproblémák előtérbe helyezésével, a tömegek félrevezetésével, fait acomplic akadályként történő beállításával visszatartani igyekeznek alapvető emberi jogaink érvényesítésétől azokat, akik eddig kiálltak igazunk, a nép igaza mellett és megtántoríthatják ezeket az általunk tisztelt személyiségeket, akiket eddigi nyilatkozataik, magatartásuk alapján a következő választásokon támogatni kívánunk.
    Napjaink politikai életét beárnyékoló és a magyar nép kárára megkötött pártközi megállapodások tanusága szerint szükségesnek tartjuk annak egyértelmű kinyilvánítását, hogy az igazságos tulajdonrendezést, ennek keretében a vagyonelszámoltatást, a reprivatizációt, vagy a teljes körű kártérítést következetesen és maradéktalanul végre kell hajtani, ez a pártközi megállapodásokban, esetleges koalíciós tárgyalásokban alku tárgya nem lehet. Ez nemcsak a jogrend helyreállítását jelentené, hanem ez adna biztos alapot az ország gazdasági fellendüléséhez is.
    Tudomásul kell vennie mindenkinek, hogy csak akkor indulhat meg a magyar haza a fejlődés útján, csak akkor nyílik meg a polgári jogbiztonság kapuja, ha eredendően és megnyugtatóan lesz rendezve a bolsevizmus áldozatainak helyzete és a hibás szerzőket megfosztják birlalatuktól. Ha bennünket hátrányos helyzetbe kényszeríthettek, tarthattak a rablók, ők sem hivatkozhatnak állítólagos jogsérelmeikre azért, mert a lopott holmit vissza kell adni.
    Aki bármely indokkal elzárkózna a fentiektől, az lényegileg egyetért a korábbi bűnözőkkel, az bátorítja azokat, akik a jövőben is jogtalan vagyonosodást akarnak elérni.

            Ebneth Frigyes                  Lányi Zsolt
       a Kisemmizettek Érdekvédelmi       az FkGp.Kisemmizettek
      Egyesülete ügyvezető elnöke            Tagozata elnöke  (OS)
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.