OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2022. augusztus 16., kedd 17:20

A Magyarországi Krisna-Tudatú Hívők Közösségének közleménye
    Budapest, 2022. augusztus 16., kedd (OS) - Alig enyhült a Covid-járvány Európában, az orosz-ukrán konfliktus hatására egy egész kontinens került az élelmiszer- és energiaválság kutyaszorítójába. Hogyan segíthet magán ebben a helyzetben egy hétköznapi ember? A jövő útja: a kisléptékű önellátás.

    Egy egész állam területén elérni a teljes energia-függetlenséget rendkívüli kihívás. Ám lokálisan, önellátó kisközösségek egymással szimbiózisban élő hálózatán keresztül megvalósítható!
A somogyvámosi Krisna-völgy nem csak vallási központként példaértékű, a jelenlegi válság hazánk egyik lámpásává teszi az önellátásra törekvő ökofalut.

A 30 éve működő Krisna-völgy az energiaerdőivel, a megújuló erőforrások használatával és erős közösségi összefogással élő példa arra, hogy az önellátás bizonyos mértékig lehetséges és kivitelezhető. Az itt élők évtizedek óta kutatják az önellátást, oktatják a biokertészet titkait, az "egyszerű életmód és emelkedett gondolkodás" elvét, vagyis az önkéntes egyszerűséget, ami a hívők véleménye szerint az emberiség előtt álló egyetlen út a jövőben! A gazdasági fejlődés folyamatos hajszolása helyett a fenntarthatóságra, a természetközeli, környezetbarát életmódra koncentrálnak. A cél az, hogy az emberek képesek legyenek a vágyaikat a valódi szükségleteikhez közelíteni. A túlzott igények ugyanis kizárólag a túlfogyasztást eredményeztek az elmúlt 60 év alatt.

Az "A jövő útja: a kisléptékű önellátás" teljes sajtóközleménye a Közösség weboldalán olvasható.
     Kiadó: Magyarországi Krisna-Tudatú Hívők Közössége

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.