2024. április 19. péntek

2022. augusztus 16., kedd 17:20

A Magyarországi Krisna-Tudatú Hívők Közösségének közleménye
    Budapest, 2022. augusztus 16., kedd (OS) - Alig enyhült a Covid-járvány Európában, az orosz-ukrán konfliktus hatására egy egész kontinens került az élelmiszer- és energiaválság kutyaszorítójába. Hogyan segíthet magán ebben a helyzetben egy hétköznapi ember? A jövő útja: a kisléptékű önellátás.

Egy egész állam területén elérni a teljes energia-függetlenséget rendkívüli kihívás. Ám lokálisan, önellátó kisközösségek egymással szimbiózisban élő hálózatán keresztül megvalósítható!
A somogyvámosi Krisna-völgy nem csak vallási központként példaértékű, a jelenlegi válság hazánk egyik lámpásává teszi az önellátásra törekvő ökofalut.

A 30 éve működő Krisna-völgy az energiaerdőivel, a megújuló erőforrások használatával és erős közösségi összefogással élő példa arra, hogy az önellátás bizonyos mértékig lehetséges és kivitelezhető. Az itt élők évtizedek óta kutatják az önellátást, oktatják a biokertészet titkait, az "egyszerű életmód és emelkedett gondolkodás" elvét, vagyis az önkéntes egyszerűséget, ami a hívők véleménye szerint az emberiség előtt álló egyetlen út a jövőben! A gazdasági fejlődés folyamatos hajszolása helyett a fenntarthatóságra, a természetközeli, környezetbarát életmódra koncentrálnak. A cél az, hogy az emberek képesek legyenek a vágyaikat a valódi szükségleteikhez közelíteni. A túlzott igények ugyanis kizárólag a túlfogyasztást eredményeztek az elmúlt 60 év alatt.

Az "A jövő útja: a kisléptékű önellátás" teljes sajtóközleménye a Közösség weboldalán olvasható.
     Kiadó: Magyarországi Krisna-Tudatú Hívők Közössége