2024. április 26. péntek

2022. augusztus 18., csütörtök 13:41

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2022. augusztus 18., csütörtök (OS) - Amíg Orbán marad, marad az orbáni infláció is - Ősszel is folytatódik a drágulás a boltokban

2021-ben az OECD 38 tagországa közül már Magyarországon volt a harmadik legmagasabb az infláció mértéke. Mára eljutottunk oda, hogy júliusban évtizedek óta nem látott inflációt mértek Magyarországon. A fogyasztói árak 2021 júliusa és 2022 júliusa között átlagosan 13,7 százalékkal emelkedtek, ezen belül leginkább az élelmiszerek ára nőtt, átlagosan 30 százalékkal. És ez a helyzet csak romlani fog, szakértők előrejelzése szerint még messze nem értük el a mélypontot, várhatóan őszre fog tetőzni az infláció.

A DK szerint amíg Orbán marad, marad az orbáni infláció is. A törvénytelen kormány és a zsarnoki miniszterelnök szabadította ránk az orbáni megszorításokat, adóemeléseket, inflációt és rezsiemelést, mert az ő tolvajtempójukat velünk fizettetik meg. Így működik a Fidesz, több, mint egy évtizede megy az ipari méretű lopás, az egymás közti osztogatás, és a végén a magyar családok járnak rosszul. Azok a családok, akik bíztak benne, hogy a XXI. században, Európában békében, nyugalomban, demokráciában, kiszámíthatóan élhetnek, nevelhetnek gyermeket, vagy örülhetnek a felhőtlen nyugdíjas éveknek. Orbánék ezt zúzták szét, és ez csak és kizárólag a Fidesz-kormány bűne!

Barkóczi Balázs

A DK országgyűlési képviselője, szóvivője

Barkóczi Balázs sajtótájékoztatóját a Demokratikus Koalíció Facebook-oldalán közvetítettük.
     Kiadó: Demokratikus Koalíció