OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2022. augusztus 18., csütörtök 13:41

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2022. augusztus 18., csütörtök (OS) - Amíg Orbán marad, marad az orbáni infláció is - Ősszel is folytatódik a drágulás a boltokban

    2021-ben az OECD 38 tagországa közül már Magyarországon volt a harmadik legmagasabb az infláció mértéke. Mára eljutottunk oda, hogy júliusban évtizedek óta nem látott inflációt mértek Magyarországon. A fogyasztói árak 2021 júliusa és 2022 júliusa között átlagosan 13,7 százalékkal emelkedtek, ezen belül leginkább az élelmiszerek ára nőtt, átlagosan 30 százalékkal. És ez a helyzet csak romlani fog, szakértők előrejelzése szerint még messze nem értük el a mélypontot, várhatóan őszre fog tetőzni az infláció.

A DK szerint amíg Orbán marad, marad az orbáni infláció is. A törvénytelen kormány és a zsarnoki miniszterelnök szabadította ránk az orbáni megszorításokat, adóemeléseket, inflációt és rezsiemelést, mert az ő tolvajtempójukat velünk fizettetik meg. Így működik a Fidesz, több, mint egy évtizede megy az ipari méretű lopás, az egymás közti osztogatás, és a végén a magyar családok járnak rosszul. Azok a családok, akik bíztak benne, hogy a XXI. században, Európában békében, nyugalomban, demokráciában, kiszámíthatóan élhetnek, nevelhetnek gyermeket, vagy örülhetnek a felhőtlen nyugdíjas éveknek. Orbánék ezt zúzták szét, és ez csak és kizárólag a Fidesz-kormány bűne!

Barkóczi Balázs

A DK országgyűlési képviselője, szóvivője

Barkóczi Balázs sajtótájékoztatóját a Demokratikus Koalíció Facebook-oldalán közvetítettük.
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.