OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 16. kedd
Ismertető


2022. augusztus 29., hétfő 15:37

Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatalának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2022. augusztus 29., hétfő (OS) -

    Budapest uniós támogatásból újabb lépéssel került közelebb a fenntartható hulladékgazdálkodáshoz
A sikeres próbaüzemet követően augusztus végén megkezdte működését a Budapesti Közművek FKF Hulladékgazdálkodási Divízió hulladékátrakó állomásként szolgáló Logisztikai Szolgáltató Központja. A létesítmény egy korábban használaton kívüli telephelyen valósult meg. Működésével jelentősen hozzájárul a dél-pesti kerületek hulladékgyűjtésből adódó forgalomterhelésének és a hulladékbegyűjtő járművek károsanyag kibocsátásának mérsékléséhez, ezzel is támogatva Budapest és a BKM környezetvédelmi erőfeszítéseit.
Az augusztus 29-én tartott sajtótájékoztatón Tüttő Kata városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettes többek között elmondta, hogy a Főváros különösen nagy értéknek tartja az új létesítmények munkahelyteremtő hatását. A projekt révén ugyanis uniós forrásból 150 újabb, stabil, hosszú távon is tervezhető, a zöld gazdaságot erősítő munkahely jött létre Budapesten. "Másik kiemelendő eredmény, hogy a budapestiek egy újabb, a szelektíven gyűjthető hulladékok teljes palettáját átvenni képes, a hét minden napján nyitva tartó hulladékudvarral lettek gazdagabbak" – fogalmazott a városvezető.  

     Kiadó: Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatal

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.