OS Országos Sajtószolgálat
2023. június 9. péntek
Ismertető


2022. szeptember 4., vasárnap 17:44

Az LMP - Magyarország Zöld Pártja közleménye
    Budapest, 2022. szeptember 4., vasárnap (OS) - Az LMP feljelentést tesz a Kelet-magyarországi gólyapusztulás miatt -

    Természetvédelemmel foglalkozó civil szervezetek hívták fel a figyelmet arra, hogy Kelet-Magyarországon csak idén mintegy 150 ezer madár köztük több tucat fokozottan védett fehér gólya pusztulását okozta feltételezhetően Mészáros Lőrinchez tartozó Opusz Titász Zrt. nem megfelelően szigetelt villanyoszlop hálózata.

Az LMP-Magyarország Zöld Pártja szerint elfogadhatatlan, hogy a kellő szakmai követelmények hiányában kiépített hálózat miatt pusztul el élővilágunk, ezért képviselőink ismeretlen tettes ellen feljelentést tesznek, továbbá írásbeli kérdéssel fordulnak Nagy István agrárminiszterhez, melyben tájékoztatást és azonnali intézkedést várnak a védett madarak pusztulásával kapcsolatban.

Az LMP minden esetben kiáll környezetünk és élővilágunk megóvásáért, és bármilyen eszközzel kész harcolni természeti kincseink megóvásáért.

LMP Sajtó
     Kiadó: LMP - Magyarország Zöld Pártja

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.