OS Országos Sajtószolgálat
2022. december 10. szombat
Ismertető


2022. szeptember 5., hétfő 08:28

A Magyar Díszkertészek Szakmaközi Szervezetének közleménye
    Budapest, 2022. szeptember 5., hétfő (OS) - EURÓPA ZÖLD VÁROSA DÍJ – 2022

    Hungarogreen 2022 Kertészeti Szakkiállításon augusztus 30-án került sor az Európa Zöld Városa Díj ünnepélyes díjátadójára. A verseny a "Több zöld várost Európának" elnevezésű kampány keretében 2021-ban kezdődött.
A háromtagú szakmai zsűri a pályázatokat nemzetközi bírálati szempontok alapján értékelte.
A benyújtott pályázatok közül a győztes Budapest Főváros XIII. kerületi Önkormányzat a tavaly átadott Vizafogó park létrehozásáért. A terv az Objektív Tájépítész Iroda Kft munkája.
A zsűri bírálatában kiemelte, hogy a park nyugodt és komfortos környezetet biztosít, inspirálóan hat a lakókörnyezetében élő emberekre, követendő példát mutat a növényzet sokfélesége terén, valamint a felhasznált termékek és anyagok összhangja is mintaként szolgál. A park hozzájárul a látogatók jóllétéhez. A kerületi lakók számára új, az integrált tervezés szempontjainak megfelelő, a lakosság több generációjának rekreációs igényét kielégítő új közpark valósult meg, biztosítva benne az okos város szolgáltatásokat.
Második helyezett lett Debrecen belvárosának innovatív rekonstrukciója, melyet Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata finanszírozott. Harmadik helyen végzett Nyíregyháza-Sóstó gyógyfürdő területén az elmúlt 5 évben végzett a zöldfelületi rekonstrukció, melyet Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata finanszírozott
    
     Kiadó: Magyar Díszkertészek Szakmaközi Szervezete

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.