OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2022. szeptember 17., szombat 10:29

A Magyar Hollywood Tanács Egyesület közleménye
    Budapest, 2022. szeptember 17., szombat (OS) - A Magyar Hollywood Tanács Korda Sándor emléknapja

    A Magyar Hollywood Tanács Túrkeve Önkormányzatával együttműködve emléknapot tartott a nagy filmrendező, producer születésének évfordulóján szülőhelyén. Bokor Balázs elnök az esemény kapcsán elmondta, hogy Korda élete népmesére emlékeztet, egy kis alföldi faluból indulva hódította meg a világot, és a filmrendezők közül elsőként emelték lovagi rangra. A filmtörténelem leleményes tehetségű, mindig újító szellemű, kockázatkereső producerként őrzi az emlékét, aki felvirágoztatta és a világszínvonalra emelte a brit filmipart. A rendezvényen Sallai Róbert Benedek polgármester hangsúlyozta, hogy meg kell őrízni a Túrkevéről elszármazottak emlékét és köszönetét fejezte ki a Magyar Hollywood Tanácsnak a Korda-testvérek túrkevei gyökereinek népszerűsítéséért. Cobler Ádám előadásában arra helyezte a hangsúlyt, hogy Korda Sándor akaratereje, elszántsága fontos szerepet játszott a filmes világ csúcsára jutásának, a sikerek elérésének, ami példa lehet a mai ember számára. A Korda emléknap résztvevői az esemény után átvonultak Korda Sándor szobrához, amelyet együtt megkoszorúztak.
    
     Kiadó: Magyar Hollywood Tanács Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.