2024. április 19. péntek

2022. szeptember 17., szombat 10:29

A Magyar Hollywood Tanács Egyesület közleménye
    Budapest, 2022. szeptember 17., szombat (OS) - A Magyar Hollywood Tanács Korda Sándor emléknapja

A Magyar Hollywood Tanács Túrkeve Önkormányzatával együttműködve emléknapot tartott a nagy filmrendező, producer születésének évfordulóján szülőhelyén. Bokor Balázs elnök az esemény kapcsán elmondta, hogy Korda élete népmesére emlékeztet, egy kis alföldi faluból indulva hódította meg a világot, és a filmrendezők közül elsőként emelték lovagi rangra. A filmtörténelem leleményes tehetségű, mindig újító szellemű, kockázatkereső producerként őrzi az emlékét, aki felvirágoztatta és a világszínvonalra emelte a brit filmipart. A rendezvényen Sallai Róbert Benedek polgármester hangsúlyozta, hogy meg kell őrízni a Túrkevéről elszármazottak emlékét és köszönetét fejezte ki a Magyar Hollywood Tanácsnak a Korda-testvérek túrkevei gyökereinek népszerűsítéséért. Cobler Ádám előadásában arra helyezte a hangsúlyt, hogy Korda Sándor akaratereje, elszántsága fontos szerepet játszott a filmes világ csúcsára jutásának, a sikerek elérésének, ami példa lehet a mai ember számára. A Korda emléknap résztvevői az esemény után átvonultak Korda Sándor szobrához, amelyet együtt megkoszorúztak.

Kiadó: Magyar Hollywood Tanács Egyesület