OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2022. szeptember 19., hétfő 15:43

A Közjóért és Közbizalomért Egyesület közleménye
    Budapest, 2022. szeptember 19., hétfő (OS) - Nem az a kérdés: Mit? Hanem Hogyan?

    Napjaink egyik legdivatosabb fogalma a fenntarthatóság, aminek különösen fontos aktualitást ad az Európában kialakuló energiaválság. Ez válság erős reflektorfénybe helyezi azokat a problémákat, amelyekkel a világ kényelemből és megszokásból eddig nem akart szembenézni. Egyesületünk véleménye szerint ennek az átalakulásnak azonban egy jobb világot, a Közjó szempontjait figyelembe világot kell eredményeznie, vagyis egy olyat, ahol az emberi méltóság, a szociális és társadalmi felelősségvállalás, a konszenzusra törekvő irányítás természetes.
Magyarországon és általában Kelet-Közép-Európában nagy hagyománya van annak, hogy vezetők, értelmiségiek meg akarják mondani mit kell tenni az embereknek, hogy jobb legyen nekik. Pedig ezt az emberek maguk tudják a legjobban. Nem kitalálni kell tehát az országot, nem meghatározni egyes cselekvési lehetőségeket, nem utasítani őket, hanem olyan keretfeltételeket teremteni, amelyek mellett az emberek lehetőségük nyílik sorsuk javítására. Mindezt úgy, hogy közben sem a természeti környezetünket sem épített örökségünk nem kerül veszélybe. Segítjük a közösséget, amely adott esetben segít nekünk is. És ezáltal tud az emberek önmegvalósítása kibontakozni, ami által a közösség is erősebb lesz. Ez a jólét világa, amikor az embereket nem a létfenntartási kényszer miatt vállalnak el egy munkát, nem az a világ, ahol akkumulátorgyáraknak helye lenne.
Konferenciákon ezeket a témákat szeretnénk körbejárni.

     Kiadó: Közjóért és Közbizalomért Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.