OS Országos Sajtószolgálat
2022. december 6. kedd
Ismertető


2022. szeptember 19., hétfő 16:09

A Hon Alapítvány közleménye
    Budapest, 2022. szeptember 19., hétfő (OS) - ÚJ ÉVAD - MÚLTIDÉZŐ CSEMEGÉKKEL

        A Hon Alapítvány egyik küldetése, hogy rávilágít a hagyományőrzés fontosságára. Éppen ezért karolta fel a civil szervezet az Udvari Kamaraszínház történelmi ismeretterjesztő tevékenységét, amelynek célja, hogy minél több nézőnek mutassák be meg a magyar történelem sarkalatos pillanatait. A Magyar Kanizsai Udvari Kamaraszínház történelmi darabjai révén kézzelfogható közelségbe kerül a múlt.
     A HON ALAPÍTVÁNY támogatásával a társulat szeptemberben is izgalmas előadásokkal várja nézőit.
     Úgy tálaljuk a történelmi eseményeket, hogy közben a néző magára ismer, és szinte részesévé válik a világtörténelemnek - mondja Andrási Attila, Jászai Mari-díjas író-rendező, a színház művészeti vezetője. A társulat küldetésének tekinti, hogy a magyar történelmen alapuló előadásait a legkisebb faluba is elvigye. Szeptemberben még 4 darabot láthat tőlük a közönség.
     A valláspótló kommunista hit kezdeteit egyedi módon bemutató történet (TIZENKILENC) szeptember 17-én volt látható.
     A francia forradalom korszakát megidéző VÖRÖS PIMPERNELLEL a hét közepén találkozhatnak a nézők.
     A Nagy Lajos király politikai és magánéleti küzdelmeit bemutató drámát (ANJOU) a hétvégén állítják színpadra, míg a Magyar Királyság utolsó három napjának eseményeit taglaló, izgalmas cselekményű előadással pedig (TIZENNYOLC) szeptember végén lépnek közönségük elé.
     Az Udvari Kamaraszínház szeretettel várja nézőit látványos és vérbő cselekményű darabjaira! Részletek a társulat honlapján.

     Kiadó: A Hon Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.