OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2022. szeptember 19., hétfő 17:50

A Kulturális és Innovációs Minisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2022. szeptember 19., hétfő (OS) - Energiamegtakarítási tervet készít a Kulturális és Innovációs Minisztérium

    Energiamegtakarítási tervet készít a családok és a munkahelyek védelmében a Kulturális és Innovációs Minisztérium, valamint minden alá tartozó költségvetési szerv és gazdasági társaság.

Az Európai Unió szankciós politikája miatt energiaellátási és gazdasági válság alakult ki egész Európában- Bár az Európa nagy részében fennálló ellátási problémák Magyarországot egyelőre nem érintik, hazánknak is szembe kell néznie az energia árának drasztikus mértékű emelkedésével.

Az elmúlt hónapok eseményeinek hatására a saját otthoni környezetünkben a legtöbben már odafigyelünk a fogyasztási szokásainkra, azonban az elszabaduló árak nemzetgazdaságra gyakorolt hatásainak mérséklése – a családok védelme érdekében meghozott kormányzati intézkedések megtartása – érdekében szükség van arra, hogy a munkahelyünkön is hasonló gondossággal járjunk el.

A kormány úgy határozott, hogy példamutató módon a takarékoskodást saját magán kezdi, és ennek megfelelően 25%-os energiamegtakarítási célt ír elő az állami szervek és gazdasági társaságok részére.


     Kiadó: Kulturális és Innovációs Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.