OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 23. kedd
Ismertető


2022. szeptember 20., kedd 14:53

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2022. szeptember 20., kedd (OS) - Heteken belül leállhat a Dunaferr - A DK javaslatai

    Kordás László bér- és munkaügyi árnyékminiszter és Mezei Zsolt, Dunaújváros alpolgármestere közös sajtótájékoztatón hívták fel a figyelmet, miszerint aggasztó hírek érkeztek a napokban a dunaújvárosi Dunaferről. 

Kordás László ennek keretében elmondta, a baj óriási, és kormányzati támogatás nélkül 4500 dolgozó és további több tízezer, a társaságcsoport beszállítóinál, alvállalkozóinál, partnereinél dolgozó ember sorsa válik bizonytalanná egyik napról a másikra. A bér- és munkaügyi árnyékminiszter közölte, egy felelős kormány ilyenkor haladéktalanul közbelépne, és érdemi intézkedéseket hozna, hogy megmentse Magyarország legnagyobb iparvállalatát. Példaként említette, hogy a kormánynak állami garanciát kellene vállalnia a Vasmű alapanyagbeszállítóinak számára és hogy kedvezményes áron kellene kapniuk a rezsiszolgáltatásokat, valamint említette, hogy egy felelős kormány béralapot hozna létre, hogy megóvják az érintett családokat. 

Mezei Zsolt elmondta, ő maga is több mint húsz évig dolgozott a Vasműnél és leszögezte, az önkormányzat nem tud segítséget nyújtani a Dunaferrnek, ez már kormányzati hatáskör lenne. Hangsúlyozta, Orbánék hibája lesz, ha a Vasmű bezár és több ezer munkavállaló és azok családjai kilátástalan helyzetbe kerülnek. 

Kordás László és Mezei Zsolt sajtótájékoztatóját a DK Facebook-oldalán közvetítettük.
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.